Gastro Iskustvo

A la’ carte restoran Etno Plitvica, naše je romantično i zavodljivo mjesto u centralnom dijelu resorta koji će vas zasigurno iznenaditi spojem rustikalnog i suvremenog interijera te svojom bogatom gastronomskom ponudom.

SVJETSKA KUHINJA NA DOMAĆI NAČIN

Kada se mirisi Mediterana i razni kulturološki utjecaji kroz povijest spoje s Ličkim temperamentom i smislom za domaće, ne čudi da je Lika regija u kojoj su rođene mnoge gastronomske delicije. Baza svakog našeg jela proizlazi iz lokalnog i domaćeg. Pa se tako u našoj stalnoj ponudi nalaze i tradicionalni specijaliteti; peka s janjetinom, teletinom ili hobotnicom, gulaš od divljači, svinjski file u slanini s ličkim krumpirom i domaća tjestenina.

DOMAĆI SPECIJALITETI​

Ognjišta su nekad bila središta kuće, mjesta na kojima se uz pripremanje jela razgovaralo i družilo. Sada su se takva okupljanja prorijedila, ali nikako se nisu zaboravila. Peka je othranila mnoge naraštaje tijekom povijesti i zbog toga je stekla takav kultni status u dalmatinskom i Ličkom podneblju. Mi u Ethno Houses restoranu njegujemo tradiciju pripremanja jela ispod peke.
Tajna savršene pripreme jela ispod peke leži u kvalitetnom svježem mesu i žaru dobivenom od visokokaloričnog drveta. Domaća tradicionalna peka u potpunosti će opravdati dvosatno čekanje a uz čašu kvalitetnog vina idealna je prilika za druženje i okus koji ćete dugo

KUŠANJE VINA - WINE TASTING

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens